Ars Poetica

Van kivételes mikroklímánk. Bordeaux-éval vetekszik.
Van gazdagon termő földünk. A természet bőkezű ajándéka.
Van büszke hagyományunk. Teleki Zsigmondtól örököltük,
kinek keze nyomán újra éledtek Európa szőlőskertjei.

Van XXI. századi technológiánk. Hiszünk a merész innováció erejében.
Mindenünk megvan, ami a nagyszerű borok megalkotásához kell.
És van még valamink: az elhivatottság, melynek végső célja,
hogy borainkat a világ legjobbjai között említsék majd.

Van elhivatottságunk, amelynek végső célja, hogy olyan borokat készítsünk,
melyek új élményekre, egy jó beszélgetésre, az élet élvezetére inspirálnak.
Ezért minden pohár borba egy gondolatot, egy mosolyt rejtettünk.

Palackba zárt tradíció

Érdekességek, sikerek és események, ahol találkozhatnak velünk

Hírek

 • Zenél az utca – Teleki edition

  Pincészetünk immárom harmadik éve keresi az inspiráló párhuzamokat, kapcsolódási pontokat a borok és az egyes művészeti ágak között. A borversek és a borral festett festmények után útjára indítottuk A bor hangjai online tehetségkutatót, amelyben utcazenészek mérték össze tudásukat.

  Zenél az utca – Teleki edition címen indult a népszerű magyar énekesnő, Odett tehetséges utcazenészeket bemutató vlogjának második évada, amelyben 15 produkció mutatkozott be. A Teleki Villány támogatásával indított új szériában a nézők szavazata alapján dőlt el, ki lesz az a hat döntős, aki profi stúdióban, szakemberek segítségével készítheti el saját dalát, amelyet egy-egy Teleki bor inspirál majd. A tét nem kicsi, hiszen a verseny végső győztese fesztivál fellépési lehetőséget kap.

  A Zenél az utca második évada több szempontból is különleges. A járványhelyzet okozta kijárási korlátozás miatt a bemutatkozó videókat nem forgathattuk abban a környezetben, ahol a zenészek, csapatok játszani szoktak. Így ezeket mindenki saját otthonában, a négy fal között készítette el. Az új széria igazi különlegességét a Teleki borok és a zene kapcsolódása, a kettő összefonódása, egymásra hatása adja, ugyanis a második fordulóba jutott zenészek egy saját dalt alkotnak, melyben az inspirációt a Teleki Pincészet borai adják. Kíváncsian várom, milyen bordalok születnek majd a segítségünkkel!” – nyilatkozta Odett, aki saját maga kutatta fel a tehetségkutatóban szereplő 15 utcazenészt.

 • Adventi Borszalon

  A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol pincészetünk kiválói tételeit is kóstolhatják majd a vendégek. Az Adventi Borszalon tavaly debütált, a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvény, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát. A standok mellett mesterkurzusok, termékbemutatók, beszélgetések színesítik a programot. A helyszínen kialakított Pannon Borbolt pop-up vinotékában vásárolhatnak a borokból, akár magáncélra, akár céges ajándékként, és ha nem szeretné magával vinni a borokat, a következő héten házhoz is szállítják a kért mennyiséget. A belépőjegy árából 1000 forint levásárolható kupon formájában a helyszíni pop-up vinotékában.

  Időpont: 2019. december 7.

  Helyszín: Pécs, Littke Palace

  További információk: itt

   

   

 • Széchenyi 2020

  A Villányban működő Csányi Pincészet Zrt. 2017 decemberében 182,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása felhíváshoz” című, VP3-4.2.2-16 kódszámú pályázati konstrukcióban.

A birtok

Villány

Pincészetünk

A borászat központja Villány szívében helyezkedik el, tájba simuló, impozáns épülete a legmodernebb borászati felszereléseket, lélegzetelállító pincerendszere pedig hordóban pihenő borainkat és muzeális kincseinket rejti. Vinotékánk minden hétköznap nyitva áll, és előzetes egyeztetés után a borkészítés titkaiba is bepillantást engedünk. 
Címünk: 7773 Villány, Ady Endre fasor

Legyen naprakész!

Iratkozzon fel hírlevelünkre